Compendium ferculorum or Collection of dishes /

Katalog
Nowe Druki
Pobierz opis bibliograficzny

Opis

  • Autor : CZERNIECKI, Stanisław.
  • Tytuł : Compendium ferculorum or Collection of dishes / Stanisław Czerniecki ; ed. by Jarosław Dumanowski ; in collab. with Magdalena Spychaj ; [transl. by Agnieszka Czuchra, Maciej Czuchra].
  • Współtwórca :
    • Dumanowski, Jarosław (1967- ). Wyd.
    • Spychaj, Magdalena. Wyd.
    • Czuchra, Agnieszka. Tł.
    • Czuchra, Maciej. Tł.
  • Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie, cop. 2014.
  • Opis fizyczny: 193, [3] s. : il. kolor. ; 30 cm.
  • Język : eng pol
  • Temat:
    • Czerniecki Stanisław. Compendium ferculorum albo Zebranie potraw.
    • Kuchnia polska 17 w.
    • Kultura stołu 17 w. Polska
    • Książki kucharskie.
    • Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 1.

MARC

  • 001 a BK
  • 008 a 2015
  • 020 a 9788363580407
  • 041
    1
     
    a eng h pol
  • 080 a 641.55/.56
  • 080 a 392.8
  • 100
    1
     
    a CZERNIECKI, Stanisław.
  • 245
    1
    0
    a Compendium ferculorum or Collection of dishes / c Stanisław Czerniecki ; ed. by Jarosław Dumanowski ; in collab. with Magdalena Spychaj ; [transl. by Agnieszka Czuchra, Maciej Czuchra].
  • 246
    3
    0
    a Collection of dishes.
  • 246
    1
     
    a Compendium ferculorum albo Zebranie potraw. i Tyt. oryg.:
  • 260 a Warszawa : b Muzeum Pałac w Wilanowie, c cop. 2014.
  • 300 a 193, [3] s. : b il. kolor. ; c 30 cm.
  • 490
    1
     
    a Monumenta Poloniae Culinaria = a The Polish Culinary Monuments ; v vol. 1.
  • 504 a Indeks.
  • 600
    1
    4
    a Czerniecki Stanisław. t Compendium ferculorum albo Zebranie potraw.
  • 650
     
    4
    a Kuchnia polska y 17 w.
  • 650
     
    4
    a Kultura stołu y 17 w. z Polska
  • 655
     
    4
    a Książki kucharskie.
  • 700
    1
     
    a Dumanowski, Jarosław d (1967- ). e Wyd.
  • 700
    1
     
    a Spychaj, Magdalena. e Wyd.
  • 700
    1
     
    a Czuchra, Agnieszka. e Tł.
  • 700
    1
     
    a Czuchra, Maciej. e Tł.
  • 830
     
    0
    a Monumenta Poloniae Culinaria ; v t. 1.
  • 920 a 978-83-63580-40-7
  • 999 a JS d 20.12.31

Dublin Core

Egzemplarze

  • Sygnatura: 323811